Jelszó visszaállítása

Keresési eredményei
2023.06.21.

Megyer-hegyi tengerszem

Megyer-hegyi Tengerszem: Egy természeti csoda a Zempléni-hegységben

Tengerszem:

Szeretett volna már valaha egy igazán különleges természeti élményt átélni? Ha igen, akkor a Zempléni-hegységben túrázva, a Zempléni-dombságban és a Látnivalókban érdemes Sárospatak felé venni az irányt. Ott találod a lélegzetelállító Megyer-hegyi Tengerszemet, egy lenyűgöző tavat, amelyet buja erdők vesznek körül.

Megyer-hegyi Tengerszem

Megyer-hegyi Tengerszem

Mitől különleges a Megyer-hegyi Tengerszem?

A Megyer-hegyi Tengerszem egy malomkőbánya, amely a zempléni hegyekben található. Sárospatak felett helyezkedik el 324 méteren. Helyenként a tó mélysége eléri a 6,5 métert. Vize csapadékvíz, melyet magasodó, akár 70 méter magas sziklatömbök vesznek körül. A bányató ma kedvelt kirándulóhely.
A Megyer-hegy Tengerszem nagyszerű hely a kalandorok és a természetkedvelők számára egyaránt.

Megyer-hegyi tengerszem partján újonnan létesített Őrlőműhely, Ciróka pihenőpark, és több szintes kilátótorony található.
Megközelítése Sárospatakot elkerülő 37-es főútról.

A környék felfedezése

A Megyer-hegyi Tengerszem környékét is érdemes felfedezni. A közelben számos kis falu és város található, amelyek rengeteg lehetőséget kínálnak a városnézésre és felfedezésre. Olyan közeli látnivalókat is felkereshet, mint a Sárospataki vár vagy a Tokaji borvidék.

Következtetés A Megyer-hegység Tengerszem egy olyan természeti csoda a zempléni dombok között, amelyet nem szabad kihagyni, ha Magyarország ezen részére látogatunk. Kristálytiszta vizével, buja erdeivel és dombjaival igazán látványos. Akár egy családi vagy baráti kirándulásra vágyik, akár egy kalandos természetjárásra, a Megyer-hegyi Tengerszem mindenkinek kínál valamit. Tehát mindenképpen írja fel a meglátogatandó helyek listájára, amikor Magyarország e gyönyörű részét fedezi fel!

Kategória: Látványosságok
Megosztás